Lystring djurvänner!


Nu på söndag, 3 december, har SOS Animals fosterhundsträff vid Hundöarna på Drottningholm, Stockholm.

Är du nyfiken på hur det funkar att ta en fosterhund eller adoptera så ska du gå dit. På plats kan du träffa hundar, adoptiv- och fosterfamiljer och personal från SOS Alarm.

Varför inte skippa den analkande julstressen och göra något djurvänligt på 1:a advent? Tiden är klockan 12.00.
www.sos-animals.se +

Nostalgia


För mycket längesedan, i slutet av 90 talet dök hamsterdansen upp. Webbsidan var www.hampsterdance.net och visade ett antal animerade hamstrar som på något vis kunde försätta mig i ett nästan transliknande tillstånd. Vid denna tiden jobbade jag i skåne / Lund bl a på en gymnasieskola, där jag tog mig friheten att starta upp hamsterdansen i en aula med ca 45 macar efter skoltid. Kaoset överlåter jag åt er läsare att avgöra. Originalet såg ut ungefär så här:

http://www.superlaugh.com/1/hamsterdance.htm

Hur det lät i en enorm skolsal överlåter jag åt läsarnas fantasi att avgöra. Som allt annat bra, fint och vackert i livet, så måste saker förändras.Här har någon lyckats överföra det till Disneys 'Robin Hood' med hygglig framgång:Musiken är densamma i stort sett, men här är det techno, och det vackra är att det är originalhamstrarna:


sv.wikipedia.org +
36.7°
+
-
fredag 7 sep 2007 kl 22:59

Har du sett en kinkajou?


Det gör mig genuint lycklig att stöta på sådan här information!


en.wikipedia.org +
36.4°
+
-
fredag 7 sep 2007 kl 12:55

Brunbjörn


Hösten 1990 kom en god vän hem ifrån Kanada, där han spenderat några veckor på jakt. Han hade bl a med sig en 357 Magnum (provskjuten av palmegruppen), varpå jag naivt ställde frågan varför man jagar med en revolver, samtidigt som jag sas vägde den i min hand. Svaret var att man har med sig den som självförsvarsvapen, varpå jag fick mig en lång utläggning om grizzlybjörnens storlek, revir och relativa irritationsnivå.

Det första klippet visar en grizzly med två ungar som försöker nedlägga en bock. Jag tror att bocken skulle klara sig om den hade sprungit (?) har svårt att tänka mig att björnen lämnar ungarna själva på strandkanten...I det andra klippet möter grizzlyn en puma med unge. Borde varit en lätt match, men kanske inte värt besväret?Timothy Treadwell gjorde en film - "The Grizzlyman" - är det någon av DF;s läsare som sett och kan rekommendera?

http://www.youtube.com/watch?v=N7vvkloC-Ac


www.imdb.com +
37.3°
+
-
onsdag 5 sep 2007 kl 13:41
Redaktionen Annonsera Cookies