m

Närkontakt med djur

/

Människan har en sensationell förmåga att inte visa tillbörlig respekt för djur, och i synnerhet deras revir. Flodhästen, som förutom malariamyggan är det tveklöst farligaste afrikanska djuret för människan, kan öppna sitt gap så stort att man kan tror att djuret i princip enbart består av käft. Flodhästen är - trots namnet - närmre besläktad med en gris än en häst, och har en mycket utpräglad känsla för sitt revir. Här kommer man betydligt närmre än vad som är lämpligt. (Goda nyheter för djurälskare är att det nyligen blev förbjudet att ge sig offtrack i Ngorongoro, så nu blir det lättare för djuren att hålla sig lite undan).

Två saker som man aldrig ska göra i Afrika när det gäller noshörningen är 1) Omringa den aldrig. En noshörning kan tilta ett gäng landrovers bara med några knyck på nacken. 2) Gå inte för nära en noshörningshona med kalv. I det första klippet förstår de i bilen inte hur farligt det är, i det andra klippet kom det troligen något i kalsongerna.

I sista klippet är det faktiskt riktiga viltvårdare, som rutinmässigt försöker frige en leopard, men de är lite för ivriga, och lite för oförsiktiga.

RSS 4 kommentarer till artikeln
skjoldhammer
Det där sista klippet ser riktigt riktigt farligt ut, lejoparden var lite arg där :O
Och tycker det är fantastiskt att människorna i klipp 2 sitter och skrattar...
av skjoldhammer, tisdag 07 augusti 2007 kl 22:38
DEKÅ
Håller med... Obegripligt dåligt omdöme och sitta o garva när man blir jagad av en sur noshörning.
av DEKÅ, onsdag 08 augusti 2007 kl 09:16
pryzze
Vad är det för människor, är de inte rädda om livet alls.
De kunde ju haft samma eller värre otur än viltvårdaren.
av pryzze, onsdag 08 augusti 2007 kl 10:25
Pelikan
flodgris
av Pelikan, söndag 12 augusti 2007 kl 12:22
Kommentera artikeln