Uråldrig jakt


Är jakt och djur för kontroversiellt? Jag tror att det kan bero på just _hur_ jakt bedrivs (och vad man har för matvanor kanske). I det här fallet är det jägarens djupa och innerliga respekt för bytet som ger mig gåshud, den fascinerande metoden, samt att kampen förmodligen inte kan bli mer rättvis när en människa är involverad.

Ännu en gång är det Attenborough som berättar;

Klickfolket (det är alltså inte vi framför datorerna), lever i kalahariöknen som sträcker sig över Botswana, Angola, Sydafrika och Namibia. Det är ett folkslag som förmodligen kan göra anspråk på att vara ett av de äldsta i världen. Den mest berömda representanten för folket är nog polarprisvinnaren Miriam Makeba som nedan försöker förklara språket:

http://www.youtube.com


sv.wikipedia.org +
...
37.4°
+
-

En GPS till hunden från Garmin

Pryl / Övrigt

Om du har problem med bortsprungna hundar kommer nu Garmin med sitt GPS-system Astro och har du det på hunden så behöver du nog aldrig oroa dig mer.

I GPS-sändaren som fästs på hunden finns även en höjdmätare, kompass och en microSD-kortplats som används för att ladda in fler kartor i sändaren. Sändaren skickar ut en signal var femte sekund som användaren kan följa på den bärbara mottagaren.

Ett paket kostar cirka 650 dollar och varje ytterligare sändare kostar cirka 215 dollar.

Uppdaterat
Tyvärr saknar Garmin Astro CE-märkning och får därför inte användas i Sverige och resten av EU. Tack till erik-b för den informationen.

via OhGizmo buy.garmin.com +

Berguv hotar fotbollsmatch... På nytt...


Tur att publiken - liksom jag - är svårt charmad! Har svårt att tro att UEFA kan straffa ett land för detta. :-)

www.dn.se +

Bläckfiskfödsel


Med suggestiv musik.

  tack Skammen via http://www.youtube.com/watch?v=z_rFoD1oE6U
Läs mer...

Nostalgia


För mycket längesedan, i slutet av 90 talet dök hamsterdansen upp. Webbsidan var www.hampsterdance.net och visade ett antal animerade hamstrar som på något vis kunde försätta mig i ett nästan transliknande tillstånd. Vid denna tiden jobbade jag i skåne / Lund bl a på en gymnasieskola, där jag tog mig friheten att starta upp hamsterdansen i en aula med ca 45 macar efter skoltid. Kaoset överlåter jag åt er läsare att avgöra. Originalet såg ut ungefär så här:

http://www.superlaugh.com/1/hamsterdance.htm

Hur det lät i en enorm skolsal överlåter jag åt läsarnas fantasi att avgöra. Som allt annat bra, fint och vackert i livet, så måste saker förändras.

Här har någon lyckats överföra det till Disneys 'Robin Hood' med hygglig framgång:

Musiken är densamma i stort sett, men här är det techno, och det vackra är att det är originalhamstrarna:

sv.wikipedia.org +

Har du sett en kinkajou?


Det gör mig genuint lycklig att stöta på sådan här information!

en.wikipedia.org +
...
36.4°
+
-
Redaktionen Annonsera Cookies