m

Djurnyheter runt om på klotet

Korta grejer

/

USA
Den här killen i Alaska borde väl lätt kunna kallas den riktige Grizzly-man. Ta en titt på fler bilder och läs hans historia på länken nedan.
www.snopes.com

USA
Auktionshuset Christies ska hålla en auktion där tavlorna har hundar som motiv. Den dyraste tavlan beräknas gå loss på mellan 800 000 och 1 200 000 dollar.
today.reuters.co.uk

Svalbard
WWF och norska polarinstitutet håller koll på fyra isbjörnar vid Svalbard via GPS. Följ deras vandringar på länken nedan.
www.panda.org

Holland/Afrika
Handelsförbudet med elfenben i afrika förlängs med nio år. Fyra afrikanska stater får dock lov att exportera elfenben som lagrats efter, till största delen, självdöda elefanter. Det ska vara första gången som de afrikanska nationerna har kommit överens om något som har med elfenben att göra. Japan kommer sannolikt vara den enda köparen av det lagrade elfenbenet.
today.reuters.co.uk

USA
Här är en video på en ko som har fastnat i en swimmingpool.
keyetv.com

Sverige
Vitofssilkesaporna i Furuviks djurpark har fått ungar. Bild finns på länken nedan.
apbloggen.blogspot.com

Kina
84 stycken sibiriska tigerunger har fötts i fångenskap sedan i mars och ytterligare 13 honor är havande. Den sibiriska tigern räknas till ett av världens tio mest utrotningshotade djur och i frihet beräkna man att det endast finns cirka 400 stycken kvar.
www.expressen.se

Equador. Galaposöarna.
Equadorianska myndigheter diskuterar om man ska dra ner på antalet turister på Galapagosöarna för att skydda öarnas sköldpaddor.
today.reuters.co.uk

RSS 2 kommentarer till artikeln
Ella
Tack för nyheterna. Killen med björnarna var ju bara för mycket.. Det är ju meningen att björnar ska vara skygga för människor och därmed hålla sig på behörigt avstånd. Alltför närgångna björnar skjuts. Kan förstå om grannarna hans klagar. Det är ju inte direkt tama djur han har att göra med. :)

Söt ko i bassängen. :)
av Ella, tisdag 19 juni 2007 kl 01:56
Jimbob.
Galapagosöarna i sista "rubriken" har några bokstäver för lite... ;)
av Jimbob., onsdag 20 juni 2007 kl 17:36
Kommentera artikeln