m

Älg och ren blir provsmakare

Vägverket vill hitta det äckligaste saltet

/

Det svenska vägverket funderar på att byta till ett vägsalt som är lite sötaren än det som man använder i dagsläget. För att inte det nya saltet ska riskera att attrahera mer ren och älg till våra väger så ska nu 14 stycken djur testa de två saltsorterna på Skansen i Stockholm. Projektet varar i två månader och antagligen kommer vägverket att välja det saltet som djuren tycker minst om.

Personligen tycker jag att det är lite komiskt att just den här någorlunda exotiska nyheten har börjat spridas över världen och ploppat upp lite här och där. Jag har bland annat sett att tidningar från USA, Sydafrika, Pakistan och Kina plocka upp den. De måste få en lite konstig bild av Sverige...

RSS 2 kommentarer till artikeln
jonasn
Inte bara skansendjuren ska få smaka, hörde häromdan på P3 att nån älgfarm i Jämtland hade fått massor av saltstenshållare för testet också.

Djur som kliver upp på vägarna för att slicka i sig salt är ett rätt allvarligt problem, så det är inte så konstigt egentligen att det satsas pengar på studier av den här typen. Dock kan jag förstå att det verkar lite underligt om man inte är van vid vårt klimat, dessa djur och problemen som uppstår.
av jonasn, torsdag 12 april 2007 kl 21:29
henka
Blanda i nått ytterligare som smakar hemskt då..
av henka, torsdag 12 april 2007 kl 23:30
Kommentera artikeln