m

Nordamerikanska skogsgrodan har en unik talang

Dissar vintern och väljer koma

Visa inte -artiklar
/

En del djur har ju rätt märkliga talanger för att anpassa sig och överleva. Skogsgrodans talang att djupfrysa sig själv under vinterhalvåret känns rätt ok för mig.

Spindelmannen

Nyfiken och riktigt sugen

Visa inte -artiklar
/

Hoppspindeln gör allt han kan för att imponera på sin tjej; (to be played on maximum volume only)

Här är ljudet borta men hans moves bra mycket coolare;

http://www.youtube.com

  tack Roger Åberg en.wikipedia.org +

Närkontakt med djur

Visa inte -artiklar
/

Människan har en sensationell förmåga att inte visa tillbörlig respekt för djur, och i synnerhet deras revir. Flodhästen, som förutom malariamyggan är det tveklöst farligaste afrikanska djuret för människan, kan öppna sitt gap så stort att man kan tror att djuret i princip enbart består av käft. Flodhästen är - trots namnet - närmre besläktad med en gris än en häst, och har en mycket utpräglad känsla för sitt revir. Här kommer man betydligt närmre än vad som är lämpligt. (Goda nyheter för djurälskare är att det nyligen blev förbjudet att ge sig offtrack i Ngorongoro, så nu blir det lättare för djuren att hålla sig lite undan).

Två saker som man aldrig ska göra i Afrika när det gäller noshörningen är 1) Omringa den aldrig. En noshörning kan tilta ett gäng landrovers bara med några knyck på nacken. 2) Gå inte för nära en noshörningshona med kalv. I det första klippet förstår de i bilen inte hur farligt det är, i det andra klippet kom det troligen något i kalsongerna.

I sista klippet är det faktiskt riktiga viltvårdare, som rutinmässigt försöker frige en leopard, men de är lite för ivriga, och lite för oförsiktiga.

Farliga djur som kompisar

Dont try this at home...

Visa inte -artiklar
/

Här kommer två rapporter om farliga djur som har blivit kompisar med människor.

Vi börjar med en flodhäst.


Och fortsätter med en krokodil.


Vilket djur skulle ni helst vilja tämja och bli polare med?

  tack ekke och bobi

Min husgud

Cesar Millan

Visa inte -artiklar
/

Är du hundägare och fortfarande inte spanat in Cesar Millan tycker jag att du genast ska göra det. Jag har läst en mängd hundböcker och bevistat en rad hundkurser utan att riktigt tyckt att jag har kommit åt kunskapen om hur jag skapar en bra relation med min hund. Jag har/hade en irriterande vana att förmänskliga hundar och det skapar problem eftersom jag då tror att de kan ligga i dagar och fundera över ett problem eller en oförrätt. Det låter kanske lite galet men jag tror inte jag är ensam.

En kväll när jag satt hemma och zappade råkade jag ramla in i "Dog Whisperer" på tv4+.
Från och med då är Cesar Millan min husgud och min hund Olivia har det mycket bättre nu förtiden. Vi har aldrig haft problem men nu är jag en bra flockledare istället för att vara ägare till en liten hund.

Så,
mitt och Olivias tips för dagen är att stifta bekantskap med Cesar Millan.